27 feb. 2010

Ohlys extremist-sjal uppmärksammas

Av någon anledning har historien med Lars Ohly och palestinasjalen utan Israel flutit upp till ytan och uppmärksammats i Expressen. Jag skrev om det när det hände, i våras.

Ohly får kritik från Jan Björklund:
Folkpartiledaren Jan Björklund blir upprörd när han får reda på vad Vänsterledaren haft på sig.
- Det är bland det mest omdömeslösa jag har hört en svensk ledande politiker göra i modern tid. Har han ingen vettig förklaring till detta så är han djupt olämplig att överhuvudtaget komma i fråga som statsråd, säger han.

Själv menar Ohly att han inte visste att det var en sådan sjal. Men det låter ganska otroligt. Vänsterpartiets officiella politik gällande Israel innebär i praktiken att Israel inte har rätt att försvara sig, och då upphör att existera. Precis som på sjalen.

Ohly är en extremist och umgås med extremister. Han talade till exempel på hatmanifestationen mot Israel i Malmö.

Visst är han olämplig som statsråd. Men han är kandidat till utrikesministerrollen i en rödgrön regering.

Muslimer förföljs i Södertälje

Sakine Madon uppmärksammar på sin blogg och på Newsmill ett viktigt och dåligt uppmärksammats problem: Muslimer förföljs i Södertälje.

Madon noterar att Reepalus bludande för hatbrott uppmärksammats, men att få sett förföljerserna i Södertälje:
Samtidigt är det i princip ingen som uppmärksammar ett liknande problem som det att judar känner sig otrygga i Malmö; muslimer flyr Södertälje. Ett exempel är Fuad som med sin familj har trakasserats, hotats och tvingats skaffa sig hemlig adress. Problemet med att muslimer trakasseras har uppmärksammats av Expo och av Sveriges Radio.Även i andra kommuner tycks det finnas liknande problem.

Varför så få som intresserat sig för det? Min gissning: vänstern duckar för att de som trakasserar i Södertälje har utländsk bakgrund. Samma så kallade antirasister som letar islamofobi under minsta lilla sten bryr sig föga när muslimer inte kan bo i Ronna eller Hovsjö. Och högerdebattörer, å andra sidan, är måttligt intresserade av rasism mot muslimer.

I LT kan man läsa mer:
I Hovsjö bor Fathime och Ali med sina tre barn. Utanför den låsta
lägenhetsdörren väntar en verklighet som familjen aldrig kunde ana sig till när de 2006 flyttade till Hovsjö från Skåne. Att de flyttade dit berodde på att Fathime fick jobb i södra Stockholm, men inga lediga lägenheter fanns att få annat än i Södertäljestadsdelen Hovsjö.

– Vi har bott i en liten ort i Skåne och i andra delar av Sverige, men aldrig har vi mötts av sådan rasism som här. Svenskar och andra grupper har det aldrig varit problem med, men här skriker syrianerna “muslim­jävlar” och “jävla Muhammed och bin Ladin” efter oss, säger Ali, som gett upp.

Nu vill familjen flytta och söker bostad i norra Stockholm. Redan har flera andra muslimska familjer flytt Södertälje och en muslim de känner fick nyligen en
tårgasfackla slängd på sin balkong. Bakom dåden står barn och ungdomar till assyrier­/syrianer som själva invandrade för ett par årtionden sedan.

Viktigt och bra inlägg av Sakine.

Debatten rullar, Reepalu nedvärderar Federley

Debatten kring Ilmar Reepalu rasar vidare, och Per Gudmundson på SvD Ledarbloggen har bästa sammanfattningen.

Expressens ledarsida har granskat Reepalus uttalanden i det som borde varit en ursäkt men istället var en bortförklaring:
Så sent som i går skrev han i Svenska Dagbladet att man inte har fog för att säga att det finns särskilda problem i Malmö. […]
Reepalu borde granska statistiken. Förra året anmäldes 79 hatbrott mot judar i Malmö, en fördubbling mot tidigare år. Det handlar om allt från klottrade hakkors och verbala hot, till misshandel och mordbrandsförsök.[…]

I Sunday Telegraph säger han: "Det har inte förekommit några attacker mot judar".

Varför förnekar han något som så uppenbart går att belägga? I SvD försöker han nyansera uttalandet med att de personattacker mot judar som ägt rum skedde under en demonstration till stöd för Israel vid kriget i Gaza.

Uttalandet påminner om det ursprungliga citatet som väckte hela debatten: att han önskade att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. Detta säger han är en avsiktlig felcitering. Alldeles oavsett om han på detta sätt indirekt skuldbelagt judarna själva för attackerna, har han vid senare tillfällen slirat på andra sätt.

Noterbart är också Reepalus senaste groda:
Ilmar Reepalu själv intervjuas i Sydsvenskan. Tydligen kan han inte säga något utan att det blir fel, dock, ens i detta trängda läge. Centerpartistiske Frederick Federleys debattutmaning på SvD.se avfärdar han med att försöka skämta om transvestism, vilket kanske inte känns helt modernt.
– Vem är Fredrick Federley? Är det han som uppträdde som transvestit häromdagen, han hette något kvinnonamn väl?


Ilmar Reepalu passar alltså på att nedvärdera Fredrick Federley för hans sexuella läggning. Är det vad (s) i Malmö står för idag? Förminskande av antisemitism samt nedvärderande av sexuella minoriteter. Centerpartiet kräver en ursäkt i Qx.

26 feb. 2010

Reepalu slingrar sig – ljudfilerna ute

Så här kommenterar Reepalu i SvD den senaste tidens händelser:
- Jag håller med om att det sätt som mina uttalande beskrivits på i medierna har varit djupt olyckliga, sade han.

Vidare säger han att han "varit för dåligt informerad". Det vill säga att det inte var hans ansvar att ens läsa Malmös dagstidningar där judar vittnat om sin oro.

Istället valde han att uttala sig, med sina egna ord, på ett "felaktigt sätt" om sionism bland annat. Var denna ursäkt möjligen också en feltolkning Reepalu själv gjorde av sina uttalanden själv?

Per Gudmundson i SvD skriver idag: Reepalu slingrar sig. Han har kontaktat journalisten på Daily Telegraph som står fast vid sina citat och sin artikel.

Det är patetiskt att Reepalu kommer undan med sina villospår. Vilken annan politiker skulle kunna hävda att journalisterna feltolkat honom på det sätt han gör?

Hursomhelst har Skånskan nu lagt ut mailväxlingar och ljudklipp med vad Ilmar Reepalu egentligen sagt. Så nu kan vi själva göra oss en bild.

25 feb. 2010

CST: Reepalus hets orsakar antisemitism

I dag har Ilmar Reepalu en replik inne i SvD. Men det är inte någon pudel - Ilmar Reepalu står för det han sagt. Han påstår att han bara sagt samma saker som judiska säkerhetsorganisationen Community Trust.
Det är ett allvarligt problem att antisemitismen ökar i Malmö, liksom i hela Europa. I Storbritannien skedde en rekordstor ökning av antisemitiska händelser 2009. Den judiska säkerhetsorganisationen Community Security Trust säger att skälet är Israels offensiv i Gaza. Men när jag hävdar samma uppfattning, blir jag kallad antisemit.

Mathias Sundin har synat Reepalus uttalande:
Nej Illmar, det är inte vad CST hävdar. […] Anledningen, enligt CST, var inte kriget i Gaza, utan reaktionerna på kriget i Gaza.[…]

Den typen av hets har Illmar Reepalu starkt bidragit till under förra året. Han har bland annat hävdat att israelerna mördade 400 barn i Gaza. Mördade, inte dödade. Med flit dödat barn. […]

Det är den typen av hets, den typen av extrema reaktioner, som CST hävdar är anledningen till den kraftigt ökade antalet antisemitiska attacker. Illmar Reepalu är delaktig i att attackerna mot judar i Malmö ökar. I alla fall om man får tro den rapport han själv hänvisar till.

Påståendet om mördade barn finns i denna debattartikel i Sydsvenskan.
När jag säger att över 400 barn har mördats av Israels krigsmaskin, gör jag mig skyldig till en övertolkning anser Skogkär, […] Stridens hetta, kalkylerat risktagande eller nonchalans är i hans moraliska universum giltiga argument för att döda barn. Men aldrig i mitt.

24 feb. 2010

Judarna flyr – Reepalu: ”ingen angelägenhet för Malmö”

Idag har Per Gudmundson skrivit om Reepalus senaste uttalande i brittiska Sunday Telegraph:
En av Europas största tidningar, globalt spridd, besöker alltså Malmö för att rapportera om vad som redan väckt eko i såväl Frankrike som Israel, och Reepalu får chansen att nyansera sin syn. ”Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö”, citeras han.

Reepalus kommentar till detta är alltså att han förnekar att de väldokumenterade attackerna ägt rum, samt att han inte bryr sig om judarna flyr.

Folkpartiets Fredrik Malm kommenterar:
Vi kan inte ha kommunalråd i Sverige som inte kan stå upp för grundläggande principer som att alla invånare i kommunen har rätt till trygghet och säkerhet. Vi kan inte ha kommunalråd i Sverige som ser mellan fingrarna på rasistiskt riktat våld, och som till och med förnekar att det har ägt rum.

Fredrick Federley kräver på SvD Brännpunkt idag Ilmar Reepalus avgång.
Jag utmanar Ilmar Reepalu på debatt var som helst, när som helst kring antisemitismen och det ansvar vi som politiker har att inte låta det fortgå. Som riksdagskandidat i Malmö kommer jag inte att släppa denna fråga eller ge Ilmar Reepalu en lugn stund förrän han lämnar sin post eller blir bortröstad.

Mathias Sundin skriver på sin blogg om judarnas situation i Sverige och Malmö: Det händer igen
Alla förföljelser och förintelser av folk, vare de judar, romer eller något annat, föregås av samma sak: att mytbildningar sprids, att hat piskas upp och att personer i ledande ställning tittar åt något annat håll, eller deltar i hetsen i själva. Det händer igen, i Sverige. Det händer nu.

Nu skvätter Reepalus hat mer och mer över på Socialdemokraterna. Deras ledare i Malmö lever inte upp till de krav man ställer på en modern demokratisk ledare. Istället för att ta kampen mot antisemitism släpper Ilmar Reepalu in den i stugvärmen, och verkar själv också i delar stötta dessa tankar.

Nu är det dags för Mona Sahlin att visa var hon står. På Facebook finns gruppen "Sahlin måste ta avstånd från Reepalu" - gå med där.

23 feb. 2010

PR-offensiv från Israel

Reuters rapporterar om att Israel nu kommer pröva en mer aktiv kommunikation för att möta bland annat palestinsk propaganda.
RAMALLAH, West Bank (Reuters) – Concerned that its image abroad is suffering, Israel is going on the offensive to show that Palestinians, not Israelis, are responsible for perpetuating the region's cycle of violence.

With the peace process at a standstill since its war in Gaza a year ago, Israel is trying to paint the Palestinian Authority as the source of incitement to violence -- a violation of Palestinian obligations under peace agreements.

Citing usage of the word "martyr" to honor dead Palestinian militants and speeches recalling the "noble heritage" of armed struggle, Israel's incitement accusations put the onus on Palestinian leadership for failure to return to negotiations.

Men i svensk "översättning" av TT har detta telegram fått en helt annan betydelse: "Fläckat Israel skärper propagandan". En skarp anti-israelisk vinkling och en närmast krönikeliknande ton finns i inlägget.

Det är på grund av vinklad journalistik som denna som Israel måste gå på offensiven. Nyheterna från mellanöstern är idag totalt förvridna. Kanske kan en tydligare PR från Israel göra saken bättre.

Svenska tidningsredaktioner borde också ta sitt ansvar, och ställa krav på TT att sluta sprida anti-israelisk propaganda. Det är en skam för tidningssverige att de tillåts fortsätta.

22 feb. 2010

Antisemitismen i Malmö hotar Sveriges rykte

Dick Erixon länkar idag till en viktig artikel i Sunday Telegraph: Jews leave Swedish city after sharp rise in anti-Semitic hate crimes. Den handlar om Malmö, såklart:
When she first arrived in Sweden after her rescue from a Nazi concentration camp, Judith Popinski was treated with great kindness.

She raised a family in the city of Malmo, and for the next six decades lived happily in her adopted homeland - until last year.

In 2009, a chapel serving the city's 700-strong Jewish community was set ablaze. Jewish cemeteries were repeatedly desecrated, worshippers were abused on their way home from prayer, and "Hitler" was mockingly chanted in the streets by masked men.

"I never thought I would see this hatred again in my lifetime, not in Sweden anyway," Mrs Popinski toldThe Sunday Telegraph.

"This new hatred comes from Muslim immigrants. The Jewish people are afraid now."

Malmo's Jews, however, do not just point the finger at bigoted Muslims and their fellow racists in the country's Neo-Nazi fringe. They also accuse Ilmar Reepalu, the Left-wing mayor who has been in power for 15 years, of failing to protect them.

Ilmar Reepalu passar återigen på att beskylla judarna för problemen i Malmö:
The mayor insisted to The Sunday Telegraph that he was opposed to anti-Semitism, but added: "I believe these are anti-Israel attacks, connected to the war in Gaza.

"We want Malmo to be cosmopolitan and safe for everybody and we have taken action. I have started a dialogue forum. There haven't been any attacks on Jewish people, and if Jews from the city want to move to Israel that is not a matter for Malmo."

Visst är det så att Ilmar Reepalu eldar på hatet mot judar genom sitt agerande. Han visar förståelse för de som lastar judarna i Malmö för Israels handlingar. Han bryr sig heller inte om judarna känner sig så förföljda att de måste lämna Malmö för Israel.

Reepalu och Socialdemokraterna är medskyldiga till att antisemitismen ökar i Malmö. Det räcker inte med att bara besöka synagogan för Sahlin. Så länge Reepalu fortsätter sitt agerande är hon medansvarig i Malmös utveckling.

Erixon länkar även till detta inslag från tv4-nyheterna om judarna som flyr Malmö.


I filmen besöker teamet en av Malmös moskéer och möts där en man som ropar att judarna "ska väck, allihop". Och Rahim intervjuas, han har förståelse för att människor som har släkt i Palestina som utsatts för våld "inte är så glada för judar".

Men den som lastar Malmös judar för Israels handlingar är antisemit. Det verkar dock inte besvära Rahim särskilt mycket.

Och bland den muslimska befolkningen finns de största problemen med antisemitismen i Malmö. De religiösa ledarna måste göra mer än bara beklaga, här krävs krafttag.

Kritiken mot islams ledare måste lyftas högre än vad den gör idag.

Stoppa 10-åriga Aishas tvångsäktenskap

Elder of Ziyon har skrivit om barnäktenskap i Jemen. Han citerar IRIN, en nyhetssajt från mellanöstern:
It was every little girl’s dream - she was to get a new dress, jewellery, sweets and a party for all her friends.

What 10-year-old Aisha* did not know was that after the wedding party she would have to leave school, move to a village far from her parents’ home, cook and clean all day, and have sex with her older husband.

“He took out a special sheet and laid me down on it,” Aisha told IRIN, wringing her small plump hands. “After it, I started bleeding. It was so painful that I was crying and shouting, and since then I have seen him as death.”

After a week of fighting off her husband every night, Aisha’s father was called. He had received 200,000 Yemeni Rial (US$1,000) for his daughter in `shart’, a Yemeni dowry, which he could not pay back.

“My Dad made a cup of tea and put some pills in it, which he gave me. The pills made me feel dizzy,” said Aisha. “My Dad told me to sleep with my husband, or he would kill me, but I refused.”

Instead Aisha broke a glass bottle over her head in a desperate attempt to stay awake. “My Dad hit me badly. I was bleeding from my mouth and nose,” she said.

After spending a few months in her husband’s home, where she said he would regularly drug her and beat her, Aisha managed to escape. Now, two years later, aged 12, she is unable to divorce him.

Det är dags att vi i väst börjar utvidga vår samhällskritik till att omfatta mer än väst.
”These are our traditions,” said Aisha’s father.

Om vi uppmärksammar fall som Aishas kommer inte brotten mot barn att kunna fortsätta och de ruttna traditionerna kommer kunna ändras.

Arabvärlden etniskt rensad på judar

TT rapporterar att en synagoga attackerats i Kairo. Sedan gör man en historisk tillbakablick:
Egypten hade en gång i tiden en judisk befolkning bestående av tiotusentals människor, men de flesta flyttade i samband med staten Israels bildande eller fick sina tillgångar konfiskerade och emigrerade i samband med statskuppen i början av 1950-talet.

Judarna har historiskt funnits i arabvärlden, men har efter systematiska förföljerser tvingats flytta till Israel eller någon annanstans. (Se här eller här.)

Det pratas mycket om Israel som en "apartheidstat", men i denna stat finns en blandad befolkning med 20% araber. Arabvärlden däremot är etniskt rensad på judar.

Det vore klädsamt om detta kunde uppmärksammas i debatten mer. Bra att TT gör det.

21 feb. 2010

Ohlsson: Monumentalt hyckleri av vänstern

Per T Ohlsson har skrivit i Sydsvenskan om vänsterns utrikesdeklaration:
En rödgrön regering kommer, meddelade Hans Linde i onsdags, att ”konse kvent reagera när de mänskliga rättigheterna kränks”. Hyckleriet är monumentalt.

Linde företräder ett parti som under decennier försvarade och lierade sig med folkmordsregimer. In i det sista – partiet plockade bort K för kommunism året efter Berlinmurens fall – upprätthöll VPK nära och förtroliga förbindelser med Öst- och Centraleuropas diktaturer. Att Vänsterpartiet inte har brutit med sitt förflutna framgår av det nuvarande partiprogrammet med dess dogmatiska ton och överslätande formuleringar om kommunistiska regimers brott mot mänskligheten. Än idag ursäktar tongivande vänsterpartister bröderna Castros totalitära styre på Kuba.

När Hans Linde talar om mänskliga rättigheter är det lika trovärdigt som när en Sverigedemokrat talar om tolerans och öppenhet.

Han skriver vidare om det historiska i att Sahlin släpper in kommunisterna i regeringen, och dessutom låter dem vara talespersoner för vänsterns utrikespolitik:
Nu tänker Socialdemokraterna bilda regering med ett parti som kräver att Sverige lämnar EU och som betraktar den europeiska integrationen som en imperialistisk och kapitalistisk komplott.

Genom att inkludera Vänsterpartiet i det rödgröna alliansbygget har Socialdemokraterna, med sin stolta frihetstradition, surrat fast sig vid diktaturvänner och gamla nackskottsnostalgiker. Det förhållandet att en vänsterpartist tilldelats rollen som överste uttolkare av oppositionens budskap tyder rent av på att Mona Sahlin använder utrikes- och säkerhetspolitiken – ett område där klyftan mellan demokratisk socialism och kommunism har varit bråddjup – för att markera att Vänsterpartiet har blivit rumsrent.

20 feb. 2010

Per Garthon förfalskar artikel

Svensk Israel-information har en intressant artikel som visar hur Per Garthon medvetet har misstolkat en artikel ur Le Monde, i avseende att få fram braskande anklagelser mot Israel.

Trots att Per Garthon har motbevisats av SII fortsätter han att framföra sina påståenden på Palestinagruppernas blogg.

Per Garthon är talesperson för Miljöpartiet gällande deras Mellanösternpolitik, så det är dags att granska honom.

Som jag tidigare har skrivit, har Per Garthon en diger CV med skandaler bakom sig. Bland de två mest framträdande finns hans stöd till Radio Islam, samt hans ursäktande av de muslimska män som skanderade antisemtiska ramsor i Malmö.

Perssons vänliga tips till Sahlin

Johan Ingerö bloggar om att Göran Persson gett sig in i den politiska debatten, och ger lite tips till Sahlin:
Dagens intervju i Sydsvenskan torde få pressfolket på S-kansliet att gråta i lattemuggarna. Där framgår att Persson anser

  1. att jobbskatteavdraget inte alls behöver minskas, utan tvärtom går att behålla i kombination med sänkta pensionärsskatter och andra reform

  2. att Sveriges finanser är klart bättre än vad som hittills framgått

  3. att ordförandeskapet i EU sköttes kompetent, trots svårare förutsättningar än under Perssons halvår samt

  4. att misslyckandet i Köpenhamn inte var Reinfeldts fel


På punkt efter punkt underkänner därmed Persson det egna partiets påståenden under vintern.

Det sköna är att han själv anser att han "noga aktar sig för att ”lägga sig i svensk politik”.


LOL! som dom säger på nätet.

19 feb. 2010

FN döper barnens fotbollsturnering efter terrorist

Palestinian Media Watch rapporterar att en fotbollsturnering som hålls av FNs särskilda organ för palestinska flyktingar har fått namn efter en terrorist:
An UNRWA educational program in Ramallah has honored the terrorist Abu Jihad with a football tournament in his name. The tournament was organized by the Fatah Students' Youth Movement at UNRWA's Women's Training Center and Faculty of Educational Sciences in Ramallah […]

In the past, the UN has supported summer camps named after terrorists, including a UNICEF-sponsored camp in 2003 named after "the Shahida (Martyr) Wafa Idris." For examples of camps named after terrorists, click here.

Och så lite om Abu Jihads terror-cv:
Abu Jihad planned many of the major Fatah terror attacks, including the worst terror attack in Israel's history, in which 37 civilians were murdered in a bus hijacking led by Dalal Mughrabi in 1978. He also planned the hostage taking at the Savoy Hotel in Tel Aviv in 1975 in which eight hostages and two Israeli soldiers were killed. Abu Jihad was killed in 1988 in an operation attributed to Israel.

Via Elder of Ziyon.

PS: UNRWA är ett särskilt organ för palestinska flyktingar, som har egna regler för varför de får kallas flyktingar. Bland annat kan de ärva sin flyktingstatus. Vanliga flyktingar hanteras av UNHCR.

UPPDATERING: Detta verkar nu vara en tidningsanka.

18 feb. 2010

Vänsterpartiet och ”total demokrati”

I dagens Aftonblad har Mathias Sundin och Johnny Munkhammar en slutreplik till Vänsterpartiets Mats Einarsson och hans "totala demokrati":
I det nu gällande partiprogrammet står inte bara det Mats Einarsson nämner, som högre skatter. Där krävs också avskaffande av ägandet av produktionsmedlen, såväl det samhälleliga som det privata, vilket ska ersättas av gemensam förvaltning och gemensamma resurser.

Alla företagare blir av med sina företag och staten tar över. Politiker ska styra vad som ska produceras och för vem. Det kallas planekonomi och har prövats i en rad länder. Av dagens länder är det Kuba och Nordkorea som har gått längst på den vägen.

Intressant nog försvarar Einarsson partiets totalitära demokratisyn.

Visst är det intressant. Av partitaktiska skäl har Lars Ohly och vänsterpartiet slutat kalla sig för kommunister. Men deras politik är kommunistisk. Och den vill Mona Sahlin släppa in till maktens köttgrytor.

Mathias Sundin kommenterar:
Mona Sahlin är beredd att göra det Erlander, Palme, Carlsson och Persson vägrade - att släppa in kommunister i regeringen.

Ett historiskt och potentiellt ödesdigert beslut för Sverige.

Kommunister och lobbygrupper styr vänsterns mellanösternpolitik

Igår lanserade vänstern delar av sin utrikespolitik. Här fanns inget om Afghanistan, men som Fredik Malm noterade är det vänstern som håller i taktpinnen. Igår läste Hans Linde vänsterns överenskommelse.

I en debattartikel i Aftonbladet ritar också vänstern ut sin mellanösternpolitik. Precis som Fred i Mellanöstern noterar är det anti-Israellobbyn i Palestinagrupperna som leder detta arbete.

Per Garthon för Miljöpartiets talan. Han är ordförande i Palestinagrupperna och har en diger CV med skandaler bakom sig. Bland de två mest framträdande finns hans stöd till Radio Islam, samt hans ursäktande av de muslimska män som skanderade antisemtiska ramsor i Malmö.

Vänsterns mellanösternpolitik är starkt riktad mot Israel. Bland de mest ögonfallande ställningstaganden är att de rödgröna vill skicka svensk trupp till mellanöstern.

Vi ska ta hem de fredsbevarande trupperna från Afghanistan, men skicka dem till Palestina. Om vänstern får bestämma - och de får det uppenbarligen.

FN-trupp finns redan i södra Libanon, där de varit ett starkt stöd för Hizbollah. De har tittat åt andra hållet när Hizbollah byggt upp sina vapenlager och rustat för krig mot Israel.

Det krävs ingen superhjärna för att fundera ut vad FN-trupper kommer göra i Palestina. Vänsterpartiet och Palestinagrupperna kommer skåla i champagne när Hamas och andra terrorgrupper kan rusta för terror i skydd av FN.

Antidemokraterna i Hamas har svurit att aldrig erkänna Israel, och de driver idag krig mot landet. Ändå ska Israel tvingas öppna sina gränser mot Gaza så att Hamas verkligen får fria händer för sin upprustning. Fred i Mellanöstern kommenterar:
Gränserna till det Hamasstyrda Gaza måste öppnas, skriver arbetsgruppen. När det leder till självmordssprängningar i Israel, mot vilka den judiska staten inte ska få försvara sig, kan offren åtminstone trösta sig med att den svenska vänstern gjort ett ”ställningstagande” mot våldet tillsammans med Palestinagrupperna.

Med de rödgröna vid makten kommer Sverige att bli än mer isolerade internationellt. Vi kommer skämma ut oss när Lars Ohly som Sveriges utrikesminister kräver svensk trupp mot Israel. Det blir vi och diktaturerna i arabvärlden som bildar en sputspets mot Israel och demokratin.

De moderata krafterna inom den rödgröna rörelsen har lämnat walk-over. Istället är det anti-israeliska lobbygrupper och kommunister som sätter tonen för vänsterns utrikespolitik. Skrämmande.

16 feb. 2010

Konfrontera (v) om Afghanistan

I dagens Studio Ett diskuterades Afghanistan. Debatten var mellan Jens Orback, och först trodde jag hans motpart var Jan Myrdal. Men det var en annan Jan, Jan Guillou. De har dock ganska stora likheter, dessa båda Jan.

Jan Guillou har under sin karriär ägnat sig åt att stötta diktaturerna i världen, och senast nu har han gjort sig känd genom att sprida antisemitiska myter i Aftonbladet. Det är vidrigt att höra honom breda ut sig och tillåtas hånskratta åt Jens Orback när han lyfter humanitära skäl för att vara i Afghanistan.

Det säger något om svenskt medieklimat att man låter personer som Jan Guillou befinna sig i kulturens finrum. Det är oerhört principlöst att låta honom delta i Studio Ett.

Men hans åsikter är dock relevanta. De delas nämligen av Vänsterpartiet som vill lämna Afghanistan.

Detta innebäratt kvinnorna åter kläs i burka, oliktänkande torteras och avrätta samt att terror bedrivs terror mot demokrativänner världen över. Detta är en i sanning extrem ståndpunkt.

Debatten borde stå mellan Jens Orback och Lars Ohly, eller ännu hellre Lars Ohly och Mona Sahlin.

Lars Ohly vill bli Sveriges utrikesminister, så ställ honom till svars och lämna antidemokrater som Jan Guillou utanför Public Service' finrum.

IPCC-forskare: ”Ingen global uppvärming sedan 1995″

Från Daily Mail:
The academic at the centre of the ‘Climategate’ affair, whose raw data is crucial to the theory of climate change, has admitted that he has trouble ‘keeping track’ of the information.

Colleagues say that the reason Professor Phil Jones has refused Freedom of Information requests is that he may have actually lost the relevant papers.

Professor Jones told the BBC yesterday there was truth in the observations of colleagues that he lacked organisational skills, that his office was swamped with piles of paper and that his record keeping is ‘not as good as it should be’.

The data is crucial to the famous ‘hockey stick graph’ used by climate change advocates to support the theory.

Professor Jones also conceded the possibility that the world was warmer in medieval times than now – suggesting global warming may not be a man-made phenomenon.

And he said that for the past 15 years there has been no ‘statistically significant’ warming.

Läs även Erixon: Fler faktafel hos FNs miljöpanel.

Till och med Ekot rapporterar om händelsen.

Sahlin näpsar Reepalu

Kvällspostens ledarsida rapporterar att Mona Sahlin besökt Malmö, och där besökt Judiska församlingen:
Mona Sahlins pratstund med den judiska församlingen kan ses som en klar markering och i Sydsvenskan förklarar hon för Reepalu vad han bör göra:
- Jag hoppas att man kan få en bättre dialog här i Malmö med den politiska ledningen och det ska jag se till att Ilmar Reepalu vet och tar initiativ till, för det ansvaret måste den politi-ska ledningen i Malmö ha.

Och ledarsidans Peter J Olsson har helt rätt när han berömmer Sahlin för sitt initiativ:
Det är ett viktigt klargörande. Och ett som hon ska ha all heder av. När antisemitismen från tid till annan sticker upp, så måste vi i Sverige göra vårt yttersta för att trycka tillbaka den.

För övrigt så har Ilmar Reepalu återigen gått till attack mot Skånskan och anklagat dem för att ha felciterat honom.
Intervjun bandades och debatten gör nu att Skånskans chefredaktör överväger att publicera hela inspelningen.

– Det är inget som vi normalt brukar göra. Det brukar aldrig behövas. Vi har aldrig egentligen varit inne i den situationen att vår trovärdighet ifrågasätts på det här sättet, säger Jan A Johansson.

Oerhört våghalsigt av Reepalu. Så här skrev Andreas Lovén, journalisten som intervjuade honom:
Ilmar Reepalu hade avsatt en halv timme för intervjun. Efter tjugo minuter blåste jag av, eftersom jag inte fann någon mening i intervjun.
lmar Reepalu ville tala om Israels aggressiva politik medan jag ville tala om svenska medborgare som trakasseras på grund av sitt ursprung. Då stängde jag även av inspelningen.

Reepalu verkar mån om att denna historia ska fortsätta leva. Jag ser fram emot en publicering av hans uttalanden.

15 feb. 2010

Starka reaktioner mot DO

Glädjande nog har det publicerats stark kritik mot Diskrimineringsombudsmannen, som genom sin dom ganska kraftigt omtolkat sitt uppdrag.

Istället för att skydda mot diskriminering har man nu gått över till att skapa förutsättningar för religiöst betonad könsdiskriminering. Eller könsapartheid, som författaren Lena Andersson skriver i DN (via Erixon).
IAlla skulle se det rimliga i att den som vägrar ta en svart eller en muslim i hand inte får jobbet. Men när Gud säger att varelser av motsatt kön inte får vidröras har man myndighets-Sverige med sig.

Vad som också är mycket glädjande är att Folkpartiet varit på banan och sagt att denna dom är fel, och att den måste stoppas. Via Mathias Sundin läser jag en debattartikel av Erik Ullenhag på SVT Debatt:
För mig är det självklart att en arbetsgivare som väljer bort en sådan jobbsökande inte ska dömas för diskriminering. Men med det domslut som kom i Stockholms tingsrätt är svaret inte lika klart.  Om det visar sig att diskrimineringslagstiftningen medför att det inte är möjligt för en arbetsgivare att välja bort jobbsökanden som inte tar en kvinnlig chef i hand bör denna lag ses över.

Viktigt att Folkpartiet lever upp till sitt löfte och kämpar mot den här domen. En viktig poäng som Ullenhag lyfter i sin artikel är att den faktiskt skapar enorma fördomar mot muslimer och därmed skapar diskriminering.

14 feb. 2010

Dubbelmoral bland Palestinavännerna

I New York Times kan vi läsa om hur Jordanien gjort ett stort antal palestinier statslösa:
A human rights group criticized Jordan on Monday for stripping the citizenship of nearly 3,000 Jordanians of Palestinian origin in recent years. Concerned about increasing numbers of Palestinians, who make up nearly half the population, Jordan began in 2004 revoking the citizenship from Palestinians who do not have Israeli permits to reside in the West Bank.

I Huffington Post skriver David Harris om hur Palestinavänner reagerar på detta:
I checked on the usual addresses that profess to care about the Palestinian fate - the UN General Assembly, UN Human Rights Council, UN Special Rapporteur on the Palestinian Territories, Arab League, Organization of the Islamic Conference, and Non-Aligned Movement, among others - and found nothing.

I looked at the usually loquacious individuals and groups for whom the Palestinian issue is the alpha and omega of human rights questions - the first and last example of refugees ever produced by conflict - and met a blank slate.

Harris noterar att Palestinavännerna endast finns där när det finns möjlighet att anklaga Israel för deras situation.

I arabvärlden finns stora mängder palestinska flyktingar. De tillåts inte att bli medborgare i de länder där de finns, utan hålls statslösa för att användas som ett vapen mot Israel.

Samma cynism finns bland Palestinavänner i väst. Engagemanget för palestiniernas sak blommar endast när Israel kan anklagas.

Det är djupt omoraliskt.

(Via Svensk Israel-Information.)

(S) ansvar för antisemitismen i Malmö

I Världen idag intervjuas Fred Kahn och Fredrik Sieradzki från Judiska församlingen i Malmö
nu kan både Fred Kahn och Fredrik Sieradzki konstatera att judehatet nästan har blivit rumsrent. […]

Det är en otäck verklighet som de båda beskriver: begravningskapell som stuckits i brand, välta gravstenar och hotbrev. Tillrop som ”Död åt judarna” och ”Heil Hitler”. Ungdomar som inte vågar gå ut med kippa eller Davisstjärna. Därtill en mer subtil form av kränkningar: hur skolor undviker eller bara mumlar sig förbi Förintelsen och hur judiska lärare och elever uppmanas att ”ligga lågt” med sin judiskhet, för de ”måste ju förstå” att detta kan väcka ont blod...
- Och när Israel-Palestinakonflikten diskuteras i skolan, förutsätts den judiske eleven att försvara Israels politik, säger Fredrik Sieradzki.

I Malmö kan vi se hur antisemitismen tagit stormsteg framåt. Det i sig är oerhört skrämmande, men det som är än mer skrämmande är hur detta har skett utan agerande från Malmö stads ledning. Deras högsta representant Ilmar Reepalu har istället eldat på utvecklingen med antiisraeliska och nu senast närmast antisemitiska uttalanden.

Ilmar Reepalus motvilliga pudel räcker inte. Han och hans parti har ett stort ansvar för den ökande antisemitismen i Malmö.

Teledatalagringen dödar meddelarskyddet

Henrik Alexandersson skriver om vad EUs teledatalagringslag innebär:
Men med teledatalagringen (som alla riksdagspartier är beredda att införa) dör meddelarskyddet. Blotta vetskapen om att data om alla telefonsamtal, SMS, MMS, e-postmeddelanden och internetuppkopplingar kommer att lagras kommer att göra ansvarskännande medborgare mindre benägna att kontakta media när de har uppgifter om missförhållanden i vårt samhälle.

När varje påslagen mobiltelefon blir en spårsändare som kan avslöja var man har varit, då blir till och med möten med journalister IRL farliga.

Det är intressant när man tänker på alla de integritetskränkande förslag som lagts fram på senare tid. Den allomfattande övervakningsstaten är en realitet, och hela det politiska etablissemanget står bakom.

Det alternativ partimässigt som finns för väljare som är oroliga över integritetsfrågor på nätet är idag Piratpartiet. Inget annat parti har något att skryta med här.

Det finns också möjlighet att rösta in kandidater som säger nej till den här lagstiftningen. Sätt press på de som ni tänker kryssa i integritetsfrågor.

10 feb. 2010

Korruptionsskandal i palestinska myndigheten

Elder of Ziyon rapporterar om ett inslag på israeliska channel 10 som avslöjar grov korruption i palestinska myndigheten:
Israel's Channel 10 has broadcast details of corruption at the highest levels of the PA, including millions of dollars stolen from public monies (shelled out by the US) and a sex scandal involving a top Abbas aide.

The whistleblower, Fathi Shabaneh, was actually hired to root out corruption in the PA.

Elder of Ziyon skriver också om hur palestinska myndigheten reagerade med anledning av skandalen:
And how does Mahmoud Abbas handle the news that the scandal was going to be broadcast? Why, he did what he always does: he threatened to resign (in a letter to Netanyahu) if Channel 10 broadcast the report.

And Mohammed Dahlan led a meeting of Fatah officials this morning - not to discuss how to root out corruption, but to figure out how to contain the scandal.[…]

In fact, the Abbas aide who was literally caught naked in bed by Shabaneh's people said on the videotape, "Thank God it’s you and not the Israelis." He was secure in the knowledge that such a scandal will not ever be publicized by the PA.

Läs mer om händelsen på Jerusalem Post.

Sverige har nyligen gett ett direktstöd till palestinska myndigheten, och ger årligen över 700 miljoner kronor. Så här kommenterar Fathi Shabaneh situationen på Västbanken:

“It’s hard to find people in the West Bank who support the Palestinian Authority. People are fed up with the financial corruption and mismanagement of the Palestinian Authority.”

Shabaneh said that many Palestinians in the West Bank have lost hope that the PA would one day be reformed. “The Palestinian Authority is very corrupt and needs to be overhauled,” he said


Det verkar inte ha bekymrat Sveriges regering, som fortsätter att ösa skattepengar över denna korrupta organisation.

Etablissemangets patriarkala moralism

Jag lyssnar på P1 när jag cyklar till jobbet. Det är perfekt för mig - antingen får jag höra något intressant borgerligt finkulturellt eller också vänsteråsikter som gör att jag blir skitförbannad och vill blogga. Idag har journalisterna varit uppe i limningen totalt över att 18 soldater köpt sex i Tyskland. Så nu är det dags för bloggande.

Det pratades hela dagen om att det på något sätt var emot jämställdheten att männen hade köpt sex. Men ingen tog upp varför, det anses på något sätt självklart. Och det finns en anledning till det.

Kvinnor är likvärdiga män. De har rätt att ta de beslut de väljer om sina liv, utan att någon annan har rätt att bedöma det. Det är alla överens om, utom när det kommer till sexualitet och pengar.

Den som anser att det är fel med sexköp sätter sig över sexsäljarna och underkänner deras rätt att bestämma över sina liv. Det är vad feminismen alltid har kämpat emot, men marknadsförs idag som feminism.

Det som anti-sexköp idag betyder är ett arv av kristen moralism. Genom tiderna har vissa former av sexuella uttryck fördömts. För inte så länge sen var det homosexuella och för ännu kortare tid sen var det transsexuella. Idag är det manliga sexköpare. De är paria och ingen tar deras parti.

Kvinnor som säljer sex blir omyndigförklarade. Nu är feminismen som bortblåst. Kvinnorna har valt fel, och auktoriteterna finns där för att "ta hand" om dem.

Så det är nog säkrast för etablissemanget att fortsätta undvika varför det anses så fel att köpa sex. Det finns ingen annan anledning än att folk tycker att det är fult, precis som man genom tiderna har tyckt att avvikande sexuellt beteende är fult.

Etablissemanget ägnar sig helt enkelt åt gammal god patriarkal moralism. Det stinker, som det alltid har gjort.

9 feb. 2010

Vem diskrimineras av DO-dom?

På Brännpunkt idag skriver författaren Erik Cornell om DOs senaste utspel, där en muslimsk man fått rätt mot Arbetsförmedlingen, som dragit in hans ersättning sedan han vägrat skaka hand med en kvinnlig arbetsgivare. "DO sårar vårt rättsmedvetande":
Vem har i detta fallet diskriminerat vem?

Enligt mitt förmenande är det arbetsgivarrepresentanten som behandlats som vore hon oren på könsdiskriminerande grund, vilket är oerhört nedsättande och en ren förolämpning i det svenska sammanhanget. Genom sitt agerande har DO uppenbart diskriminerat en svensk kvinna och inför vilken tillsynsmyndighet kan man anmäla detta?

Eller förhåller det sig så att DO och domstolen signalerar statsmakternas omprövning av Sveriges etablerade könsutjämningspolitik till förmån för återgång till reaktionär könsdiskriminering?

Syna Sahlins CV

Dick Erixon skriver idag om en granskning som Sundsvall Tidning genomfört av vad Mona Sahlin åstadkommit i sina olika ministerroller :"Hon har inte mycket resultat att visa upp":
I sin första regering hann Mona Sahlin vara arbetsmarknadsminister under 35 dagar. Det var i början av 1990, och direkt fick hon hantera regeringens ekonomiska stoppaket som röstades ned i riksdagen och ledde till att ministären Carlsson-I avgick — för att återväljas av riksdagen bara två veckor senare, som regeringen Carlsson-II. Sahlin fortsatte på samma ministerpost, men tiden varade bara till valdagen 1991 då de borgerliga fick makten.

När Ingvar Carlsson efter valet 1994 bildade sin tredje regering inträffade det som många än i dag förknippar tydligast med Mona Sahlin, den så kallade Tobleroneaffären som tvingade henne att avgå från sitt uppdrag som vice statsminister efter bara ett år […]

Under Göran Persson som statsminister var Sahlin 1998-2002 biträdande näringsminister med ansvar för arbetslivs- och arbetsrättsfrågor, småföretagande och regional näringspolitik. Därefter, 2002-2004, demokrati-, integrations-, jämställdhets- och idrottsminister, vilket Persson försökte lansera som ”storstadsminister”.

Slutligen blev hon 2004 chef för Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet, en skapelse som funnits varken före eller efter Mona Sahlin och som utöver miljöfrågor även inbegrep bostäder och energi.

Sahlin pratar ofta om hur många regeringar hon har suttit i. Men hon pratar lite om det hon uträttat - och det finns en anledning till det.

Utöver denna magra minister-CV har hon en diger CV av skandaler. De är viktigt att vi inte glömmer att påminna väljarna om vad Mona Sahlin har presterat på detta plan.  Se Mona fifflar:

Företagare måste beväpna sig

Studio ett idag rapporterar om Robert, kioskägare, som blivit rånad för tredje gången och nu försvarat sig med vapen:
Antalet rån mot butiker ökade med 15 procent under förra året och de väpnade rånen ökar mer än de som genomförs utan vapen. 16 januari rånades Robert i sin spelbutik i Grimsta i västra Stockholm men i det här fallet så hamnade rånaren på sjukhus. Robert gjorde nämligen motstånd och sköt rånaren i magen.

Robert hade nu tur och verkar inte bli åtalad. Han hade sitt vapen på grund av att han är med i en skytteförening och var på väg till träning. Han sköt varningsskott trots att rånaren höll fast honom.

Men Robert har helt rätt, företagare som blir rånade måste ha rätt att försvara sig. Butiksägare ska inte behöva utsättas för upprepade rån. Nu när polisen inte tar sitt ansvar blir följden att företagarna måste försvara sig själva.

Det här förstår inte den reporter som intervjuar Robert. Han är närmast hånfull när Robert uttrycker att företagare ska ha rätt att försvara sig och inte dömas även om de skjuter ned inbrotsstjuvar. Han undrar om det ska vara "öga för öga, tand för tand". Oerhört respektlöst och okunnigt av journalisten.

Alliansen har gjort satsningar, menar Beatrice Ask. Men de har gjort för lite. Idag känner sig Robert nödd och tvungen att bära skyddsväst på jobbet. Det säger något om tillståndet i Sverige idag.

Sahlin vill regera med kommunister

I Aftonbladet igår skrev Johnny Munkhammar och Mathias Sundin m fl en mycket intressant debattartikel: Mona Sahlin flörtar med extremister
Mycket tyder på att Vänsterpartiet har blivit mer extrema efter Gudrun Schymans avgång. I partiprogrammet som är reviderat så sent som 2008 lyfts marxistisk teori fram som ett viktigt politiskt verktyg, marknadsekonomin ifrågasätts och planekonomins fördelar lyfts fram. I programmet krävs avskaffande av ägandet av produktionsmedlen, såväl det samhälleliga som det privata, vilket ska ersättas av gemensam förvaltning och gemensamma resurser. Sverige skulle få Nordkoreas ekonomiska modell. Det om något torde vara en extrem politik […]

Vänsterpartiet har som uttalat mål att, osagt med vilka metoder, avskaffa marknadsekonomin och strypa det privata ägandet. På kortare sikt nöjer de sig med att föreslå massiva skattehöjningar, att låta antalet sysselsatta i offentlig sektor svälla med flera hundra tusen och införa okontrollerade höjningar av bidrag. En sjuksköterska skulle direkt få höjd skatt med tusen kronor per månad, vilket säkerligen skulle följas av ytterligare höjningar. Hundratusentals fler medborgare skulle snabbt bli beroende av det offentliga.

Vänsterpartiet har en totalitär syn på samhället och demokratin. Staten ska uttolka majoritetens vilja, och individens rättigheter skall inskränkas. Den svenska demokratin skall förändras i grunden och ersättas av ett kollektivistiskt system.

Mona Sahlin bör därför i god tid före valet redovisa såväl den gemensamma politiken som de ministerposter Vänsterpartiet skulle komma att besätta.

Lars Ohly har slutat kalla sig kommunist, men han har aldrig tagit avstånd från en kommunistisk politik. Därför är han än idag kommunist, och hans vänsterpartiet ett parti med en kommunistisk politik.

Med dessa kommunister vill Mona Sahlin regera.

8 feb. 2010

FP stoppar urspårad diskrimineringslag

Idag rapporterade flera medier  att Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna verkat för att en man som vägrat hälsa i hand på grund av sin religion ska ha rätt till det. Från Ekot:
Arbetsförmedlingen ska betala 60 000 kronor i skadestånd till en man som blev av med sin ersättning efter att han vägrat att hälsa på en kvinnlig chef på ett företag där han sökte praktikplats. […]

Enligt domen i Stockholms tingsrätt har Arbetsförmedlingen gjort sig skyldig till diskriminering. Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna säger att det är en viktig dom:

– Den har stor betydelse. De som har religionen som en aktiv del av sitt liv får i domen bekräftelse på att samhället ställer upp på deras rättigheter.

Mannen ifråga vägrar alltså att acceptera svenska seder vad det gäller hälsning. Det gör att han inte kan fungera i ett normalt samhälle, eftersom det är förolämpande att vägra att ta kvinnor i hand. Det bekräftas också av chefen på arbetsplatsen där mannen sökte jobb. Från DN:
Jeanette Löding, vd för det företag där mannen var på intervju, menar att företagets beslut att inte erbjuda honom praktikplats inte hade något med att han hälsade på ett visst sätt. […]

Jeanette Löding tog dock illa upp av att behandlas annorlunda.

- Jag kände mig kränkt. Han tog alla andra i hand, men inte mig, säger hon.

Men enligt vår diskrimineringsombudsman har inte de svenska sederna något särskilt värde. De är likställda med de muslimska sederna. Det är detta som är multikulturalism, och jag tycker att det är fel.

Effekten av DOs beslut blir att religiösa muslimer som vägrar hälsa på folk av motsatt kön även fortsättningsvis kommer finnas utanför samhället - men på samhällets bekostnad. De gör ju rätt, enligt DO, när de kräver att folk ska anpassa sig till deras seder.

Hursomhelst är Folkpartiet kritiska mot denna lag. Partisekreterare Erik Ullenhag:
– En arbetsgivare ska kunna ställa krav på att en arbetstagare tar både kvinnor och män i hand. Allt annat är orimligt. Skulle det vara så att den här domen i dag står sig högre upp i rättsväsendet så tycker jag att vi bör se över lagstiftningen, säger Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag.

Tack och lov för detta. Om denna utveckling fortsätter är det ett hot mot demokratin.

Mathias Sundin skriver på Newsmill om ämnet - "Framgång för medeltiden att män kan vägra ta kvinnor i hand".

Se även Johan Ingerö och mitt tidigare inlägg i ämnet.

7 feb. 2010

Svenskarna dog för demokratin

Två svenska soldater har dödats i Afghanistan. Mathias Sundin kommenterar:
Det hugger tag i mig när jag läser om de två dödade svenskarna i Afghanistan.

De två officerarna visste om riskerna och offrade sina liv i en kamp för demokrati och mänskliga rättigheter för människor långt borta från Sverig. Människor som de aldrig träffat.

I kriget ser vi alltid både det bästa och sämsta med mänskligheten. Svenskarna som är där nere nu står för det bästa.

Men det är inte alla som vill kämpa. Lars Ohly vill dra tillbaka de svenska styrkorna och låta diktatur och terror härska i Afghanistan. Det är nämligen vad som händer om "fredsvännerna" får bestämma.

Heder åt de som kämpar och dör för demokratin. Stöd trupperna på fredsbaskrarna.se.

Terrys älskarinna ”vandringspokal”

På tåget igår läste jag Peter Wennmans krönika om John Terry och hans otrohetsaffär med Vanessa Perroncel. Wennman skriver så här om händelsen:
John Terry var otrogen med Vanessa Perroncel och tog en inteckning i den vandringspokal som kallas French Open (det sägs vara mellan fem och sju Chelseaspelare med i den turneringen)

Ursäkta - läste jag rätt? Peter Wennman benämner Terrys älskarinna "vandringspokal".

Tycker inte det borde behöva sägas, men man kallar inte kvinnor för "vandringspokal", Peter Wennman. För det är fan inte ok!

PS: När vi ändå pratar feminism, bra ledartext i Aftonbladet igår. Gina Tricot har gått från en mänsklig modell till en anorektisk, men Aftonbladet sätter press på dem och uppmanar dem att ändra sig. Precis så ska det gå till.

Gina Tricot bör ta sitt förnuft till fånga och skrota de anorektiska idealen.

UR lär barnen att bli vänster

Sakine skriver i Expressen om att vänstervridna barnprogram inte är något som har dött ut. På statliga utbildningsradion lever de och frodas:
Utbildningsradions "Banderoll" går på tv nu. Programmet - som riktar sig till barn - förklarar pedagogiskt att marknadsekonomi är dåligt. En vuxen elak boxare fuskar och slår en svag pojke. "Du är elak!" säger den taniga pojken. Elakingen svarar: "Ja, jag fungerar som marknaden" […]

Om utländska arbetare som kommer till Sverige säger Banderolls "elaka" skådespelare: "Nån måste jobba för en skitlön!". Att människor frivilligt kan jobba här och tjäna på det, utan att råka ut för galna arbetsgivare, verkar inte finnas i UR:s föreställningsvärld. Endast en barnkör som sjunger "go home" fattas i programmet. […]

Liknande tongångar hördes i barnprogrammet "Showen Dollar" som gick härom året. Där fick barn i sexårsåldern bua ut produkter som kom från fattiga länder och ropa "glitter" för det som producerats i Sverige. Så lärs det ut att protektionism är fint.

UR ska ju vara opartiska, men Sakine har en teori om hur man resonerar på UR:
Åsikterna lever kvar, men paketeras i en uppdaterad version. UR:s nuvarande vd Erik Fichtelius svarar att programmen ska vara opartiska och sakliga. Kanske är det så enkelt att just vänsteråsikter ses som opartiska och sakliga?

Visst är det härligt med "utbildning"?

PS: Lägg ned statlig tv!

6 feb. 2010

Comhem suger

Jag har haft comhem som internetleverentör under de ett och ett halvt år jag har bott i Linköping. Och under den tiden har jag haft usel kvalitet på uppkopplingen. Ganska ofta bryts kontakten för att sedan återupptas efter 20-30s.

Jag har trådlös anslutning till modemet, så först trodde jag att detta var felet. Men jag har provat att dra kabel genom lägenheten och felet kvarstår. Dessutom har jag hört från vänner som också har Comhem i Linköping att de har haft samma problem.

Jag har försökt anmäla problemet till kundtjänst, men det är inte särskilt lätt. Först måste man klicka sig igenom trettio puckade frågor för att sedan komma fram till ett formulär. Men när man skriver in symptomen där är det inte säkert att man ändå fått fram felet.

Första kontakten med kundtjänst blev jag upplyst om att de inte kunde hjälpa mig, eftersom jag fick bra resultat med bredbandskollen. Så därför gjorde jag inget under ett tag. Men sedan dess har jag varit noga med att anmäla alla fel till kundtjänst. Vilket tyvärr inte har gett någonting.

Comhem verkar ha som policy att man hela tiden ska ha kontakt med olika personer på deras kundtjänst. Det leder till att ingen vet vad som har hänt och vad som har sagts.

Jag har anmält felet och haft dialog med tre olika operatörer på kundtjänst. Den fjärde uppmanar mig att ringa kundtjänst och beskriva felet, trots att hela tråden handlar om mitt problem. Det har hänt mig två gånger nu.

Det är struligt för mig att byta från Comhem men jag kommer närmare och närmare den stund när jag tar klivet och går över till en annan operatör. Comhem suger så otroligt hårt, de klarar helt enkelt inte av att leverera internetuppkoppling eller ge fullgod service.

Livni utmanar brittisk lawfare

Thejc.com skriver om att Tzipi Livni planerar att besöka Storbrittanien:
Israeli opposition leader Tzipi Livni is planning to come to London to test the process for the issuing of arrest warrants for alleged war crimes.

Speaking exclusively to the JC, Ms Livni said: “I will do this not for me, not for provocation, but for the right of every Israeli to travel freely. I am not going to be restricted by extremists because I fought terror.”

The British system was, she said, “being abused by extremists for political reasons. Belgium and Spain have changed their laws, and the British know that they have to do so”. […]

“My intention is not to stay in Israel for ever. I don’t think as a decision-maker, who made decisions against terror, that I should plan never to leave Israel. The British fight terror, too. They do not remain in Britain. They travel.”

4 feb. 2010

Stoppa Europas stöd till anti-israeliska grupper

Anna Veeder skriver på Al-Hamatzav om den debatt som nu förs i Israel angående utländskt stöd till NGOer i Israel.
Är det rimligt att europeiska regeringar tillåts finansiera israeliska NGOs som är aktiva inom områdena mänskliga rättigheter/protester mot ockupationen och bosättningarna, som t ex Btselem, Yesh Din och Peace Now med tanke på vilken skada deras rapporter kan göra Israels anseende utomlands, till exempel i Goldstonerapporten?

Personligen anser jag att allt stöd till öppet anti-israeliska grupper från Europa eller andra länder är helt felaktigt och jag tycker det är bra att man börjat uppmärksamma detta i Israel.

Och jag har god förståelse för att man kan bli förbannad på Goldstone. Han har på uppdrag av världens diktaturer gjort en faktamässigt skakig rapport som nu används som ett vapen mot Israel.

I övrigt är diskussionen intressant, läs Annas inlägg!

3 feb. 2010

Palestinska myndighetens tv uppmanar till folkmordPalestinian TV preaching genocide: Jews are enemies of humanity from Palestinian Media Watch on Vimeo.

Detta är videon som jag skrev om i detta inlägg. Den har tydligen tagits bort från youtube, troligtvis kategoriseras videon som "hate speech". Och det är precis vad det är, sänt från den moderata palestinska myndighetens tv-kanal.

Svenska myndigheter borde omgående ställa Palestinska myndigheten till svars för detta. Hur kan man acceptera uppmaningar till mord på judar när man nagelfar Israel intill minsta detalj?

2 feb. 2010

Föredrag med Bard


Idag besökte jag ett mycket intressant föredrag med artisten och Liberatiledaren Alexander Bard.Bard var där för att puffa för Mathias Sundins riksdagskampanj samt Liberala Studenter i Linköping.


Alexander skrev för ett antal år sedan en bok som heter Nätokraterna där han presenterade många intressanta tankar om nätet (som han också drog under föredraget.)

Därför ser jag mycket fram emot att läsa hans bok Kroppsmaskinerna som han skrivit ihop med Jan Söderqvist. (Se även bokhemsidan här.)

Bard är verkligen en mångsysslare, kolla in hans Wikipediasida. Han är dessutom en mycket fängslande talare. Om ni har möjlighet, gå och lyssna på hans föredrag.

”Reepalu inte felciterad”

Idag uttalar sig Andreas Lovén i Sydsvenskan. Lovén är journalisten som intervjuade Ilmar Reepalu. Reepalu påstod att han blev felciterad, men det tillbakavisas av Lovén:
Den omtalade intervjun där Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, jämställer antisemitism med sionism finns inspelad på band. Jag har också mejl där Reepalu godkänt sina citat, skriver Andreas Lovén, journalist på Skånska Dagbladet.

Så här skrev Reepalu angående artikeln:
Skånska Dagbladet har visat prov på oärlig journalistik. Jag hade ett längre samtal med journalisten, där han spelade in en del. Samtalet vilade på en överenskommelse om att jag skulle få godkänna citaten. Dessa känsliga och svåra frågor kan så lätt missförstås.

Men journalisten valde att publicera en annan text än den jag godkänt och ville inte visa mig de artiklar som tidningens läsare nu upplever att jag kommenterar.

Jag anser att det är en medveten provokation när man tar fram en artikel på det här sättet och dessutom publicerar den på Förintelsens minnesdag.

Så här skriver Lovén vidare:
Ilmar Reepalu hade avsatt en halv timme för intervjun. Efter tjugo minuter blåste jag av, eftersom jag inte fann någon mening i intervjun.

Ilmar Reepalu ville tala om Israels aggressiva politik medan jag ville tala om svenska medborgare som trakasseras på grund av sitt ursprung. Då stängde jag även av inspelningen. Därefter fortsatte samtalet under fotograferingen.

Det som sades då fick jag inte – jag frågade nämligen Ilmar Reepalu – citera.

Reepalu har alltså först uttalat sig på ett mycket grovt och farligt sätt, och sedan ljugit om vad han sagt för att släta över sin skandal.

Gå med i Mona Sahlin måste ta avstånd från Ilmar Reepalu.

Aftonbladets frön gror

Ur kommentarerna till mitt inlägg om att Aftonbladet ger liv åt antisemitiska myter:
Bobby wrote:

Och nu har det ju faktiskt kommit fram att Israel har stulit organ från mördade palestinier. Är ni verkligen förvånade? Själv avskyr jag apartheidstaten Israel, men anser absolut inte att jag är antisemit för detta, då det är SIONISTER som bär ansvaret för detta folkmord.

Posted 01 Feb 2010 at 22:17

Palestinska myndighetens TV: ”Döda judarna”

Palestinian Media Watch rapporterar att palestinska myndighetens tv-kanal PA-TV sänt en fredagsbön med grova utfall mot judar:
The Prophet says: 'You shall fight the Jews and kill them, until the tree and the stone will speak and say: 'Oh Muslim, Oh servant of Allah' - the tree and the stone will not say, 'Oh Arab,' they will say, 'Oh Muslim'. And they will not say, 'Where are the millions?' and will not say, 'Where is the Arab nation?' Rather, they will say, 'Oh Muslim, Oh servant of Allah - there is a Jew behind me, come and kill him.'

Om detta stämmer bör svenska myndigheter ställa palestinska myndigheten till svars. Eller är det OK att vi ger miljoner i bistånd till en organisation som uppmanar till mord på judar?

Via Elder of Ziyon.